Prohledat tento blog

3. listopadu 2010

Občas se děje i jídlo

například tady nebo spíš tady.  Malajské maso je specialita ještě od maminky: na 0,5 kg hovězích silnějších plátků, které se naklepou, pak se připraví marináda (2 lžíce vitanské sojovky, ne sladké a ne pikantní, 1 lžíce octa, ne vinného, 1/4 lžičky mletého muškátu, 1 dcl vývaru (stačí Masox)), ve které se maso propíchané vidličkou nechá nejméně 2 hodiny (ale raději déle) marinovat. Pak se maso odkape, otře a zprudka opeče na oleji a pak se (podlité zbytkem marinády z naložení a případně vodou či vývarem) dusí do měka. Podává se s rýží (nejlépe hřebíčkovou...) a vynikající jsou na tom do zlatověhněda opečené cibulové kroužky... Probatum est, tuhle se tím u nás doma živila parta lidí a vypadali, že jim to chutná...