Prohledat tento blog

28. listopadu 2013

Záleží na tom

jestli považujete drůbeží vnitřnosti za jídlo nebo odpad. Pokud nemáte nic proti drůbežím žaludkům, dovolím si doporučit následující. Omyté a čisté a bezpískové drůbeží žaludky dejte pomalu a dlouho vařit do studené solené vody s několika kuličkami nového koření a celého zeleného pepře. Až když to je opravdu měkké a zbylo nemnoho silného vývaru, dejte do druhého hrnku vařit květák rozebraný (nebo odkrájený) na malé růžičky, asi 1 cm. Hodně slaná voda; když si mezitím uděláte rýži, tak ten květák vaříte třeba i skoro stejně dlouho, musí být docela měkký, ale nesmí se rozpadat.
     A pak na másle jíšku, zalít tím vývarem a trochou mléka, okořenit muškátovým květem (podle chuti, ale snese to i dost) a mletým pepřem, vložit žaludky a květák, promíchat a s tou rýží je to vynikající...