Prohledat tento blog

12. února 2014

Trufado

je můj oblíbený recept a vzpomenul jsem si na něj při čtení receptu brambor se slaninou paní Černé. Není to španělsky, protože španělské pavo trufado je krocan plněný lanýži a trufado je obecně lanýž, ať bonbon nebo houba. A sem se houby nedávají. A zvědavcům říkám, že nevím, proč se to tak jmenuje a Gerardo taky říká, že to není španělsky...

       Vezme se uzená slanina, vyškvaří se v kastrólu, přihodí se k tomu přiměřeně syrových, na cca 3-4 mm plátky krájených brambor (podle počtu osob a množství slaniny), pak několik na stejné plátky nakrájených rajčat (gurmeti si je spaří a oloupou) a jednu-dvě cibule opět krájených na kolečka, promíchá se to, dost osolí, dost opepří a dá do horké trouby upéct. Otevřené, asi 40 minut, prostě až jsou brambory měkké.  A je to vynikající.