Prohledat tento blog

20. dubna 2016

Tuřín / vodnice

je poněkud zapomenutá a podle některých zázračná zelenina. V každém případě je dobrá a já jsem vyzkoušel jeden recept. Pro dva lidi asi tři menší tuříny
které se oloupou, nakrájí na měsíčky a nahází do mísy
a posypou utřeným česnekem a parmazánem a případně lístky tymiánu nebo sušeným tymiánem v zimě; množství přísad a koření podle chuti, ale nějaký česnek to snese, i parmezán.
Pak se to všechno zalije pár lžícemi olivového oleje, ručně promíchá a vyloží do pekáčku vymaštěného máslem. Zbytky z mísy se přisypou, trochu másla se může dát i nahoru, případně ještě přisypat parmezán
a dá se to asi na 35 - 50 minut péct asi na 180°C. Doporučuji při pečení trochu obrátit, aby to bylo křupavé ze všech stran. Výborná příloha ale ještě lepší samostatné jídlo...



Žádné komentáře:

Okomentovat