Udělám si trochu strouhanky opečené na másle. Na jídlo je potřeba nějaká pevnější ryba, na dva lidi asi půl kila; mně se velmi osvědčil nilský okoun. Ocitronovat, osolit, nechat asi půl hodiny odležet. Pak otřu a nakrájím na menší kousky, malinko přisolím a na pánvi v rozpáleném másle asi pět minut dusím. Mezitím si dělám omáčku: podusím asi deset deka drobně krájených žampionů na másle, odložím je a přidám máslo, lžíci mouky, tu jíšku zaliju asi čtvrt litrem hovězího vývaru (kdysi jsem ho neměl, tak jsem použil půlku Masoxové kostky a taky je to dobrý, i když s trochu jinou chutí - jo a v tomhle případě pozor na sůl), míchám a vložím tam žampiony, přidám podle chuti asi deci bílého vína a asi deci dobré šlehačky a nakonec tři rozmíchané žloutky. Dobře tu omáčku promíchám a rychle naleju na rybu v pánvi, nahoře posypu strouhankou a dám asi na 15-20 minut do trouby 180°C. Pánev SmartClick od Tescomy je na tohle ideální...
Žádné komentáře:
Okomentovat