Když jsem ten recept slyšel, nechtělo se mi do něj, protože jsem si říkal, že prostě zlikviduju kus lososa. Ale zkuste si to sami. Lososa jemně ocitronujeme a necháme asi 15 minut odležet. Pak jej posolím hrubou solí, pokladu plátky másla a položím na (teď pozor !) směs nasekané mladé jarní cibulky (svazek, klidně i svazek a půl) a strouhaného křenu (asi vrchovatá lžíce na 10 dkg lososa), která je v pekáčku na olivovém oleji. Je toho hodně, losos leží navrchu, ale ono se to slehne.
Peče se to zavřené asi 15-20 minut podle velikosti, případně dogriluje a je to vynikající s vařeným bramborem restovaným na másle s čerstvým rozmarýnem. To neuvěřitelné je, že křen vůbec nepřehluší chuť lososa a výsledkem je velmi jemné, nicméně chuťově výrazné jídlo. Probatum est...