Seznam slouží jednak ohlášeným návštěvám, aby si mohly vybrat, čemu budou dávat přednost a také nám, abychom pořád neotáčeli to samé, protože já už si špatně pamatuju a pořád vařím z kysaného zelí, což moji tolerantní ženu, specialistku na sladká a cukrová jídla, po čase přestává bavit... I když původní záměr, abych si do Excelu také poznamenával, co kdo kdy jedl a neopakoval jsem se, vzal brzo za své.
Samozřejmě, některé oblíbenosti přestanou býti oblíbenými a je potřeba je nahrazovat a k tomu mi slouží experimenty s recepturami na webu, kde díky různým blogům, hlavně paní Černé a paní Nejedlé a také Petra Boublíka a mnoha dalších na komunitě G+, se seznam obměňuje metodou pokus - omyl.
Občas sbírám odvahu, protože citronová kůra v mase s dírou mne lákala, ale riskovat oběd, že to bude jako citronová bábovka....
Přiznávám, že jsem zbabělec, protože jsem se do toho pustil až po půl roce, co ten recept stále prohlížím a váhám a přemýšlím a jako obvykle se bojím zbytečně, naopak, litoval jsem. že jsem to nezkusil dřív. Takže vřele doporučuju. Voní to lákavě, vypadá velmi dobře a chutná fantasticky.
Jen poznámky o receptu: množství jedné kližky stačilo na bohatý oběd pro dva lidi, ostatní ingredience ale byly víceméně shodné s receptem. Dělal jsem to dvě hodiny a asi by ta hovězina ještě půl hodiny snesla. A měl jsem malou kost, nicméně morek v tom byl krásně voňavě cítit...