Asi půlkilový kus předního, krku, kližky dáme s bobkovým listem, novým kořením a černým pepřem do osolené vody (asi 2 litry) a pomalu táhneme pár hodin, až je maso měkké. Vyberu ho, nechám vychladnout a nakrájím na nudličky.
Mezitím si spařím a oloupu dvě rajčata a nakrájím je na plátky. Na oleji či másle zpěním drobně krájenou větší cibuli a vmíchám rajčatový protlak/passatu (asi 10 dkg) a chvíli restuji a pak přiliju scezený vývar. Do pomalu vařící polévky přidám drobně nakrájené 2 kvašené solené okurky a trochu nálevu z nich - je to klíčová chuť. Dostanou se v pytlíku v prodejně obvykle vedle kysaného zelí nebo nakládané zeleniny, ale ty bývají málo slané, ideální jsou domácí "kvašáky". Ještě ta krájená rajčata a přidáme pár zelených nakrájených oliv podle chuti. Vložíme nakrájené maso a asi 20 minut ještě velmi pomalu prováříme. No a pak s kysanou smetanou, plátkem citronu, petrželkou podávám...
Žádné komentáře:
Okomentovat