je moje oblíbené jídlo, protože nedá moc práce i když dlouho trvá. Potřebujete zbytek slepice či kuřete (kostru, křídla, krky, ...ze slepice je to jídlo výraznější), který hodíte do tlakového hrnce, zalijete menším množstvím vody (ale aby se to nepřipálilo), osolíte, opepříte, onovokořeníte a dáte vařit. Dlouho, obvykle to bývají dvě až tři hodiny (Vladimír Páral tomu v jedné knížce říkal "chicken tea"). Pak odvar slijete a případně ještě necháte redukovat a dáte do něj do měkka vařit zeleninu podle chuti: třeba kořenovou, v tomhle je mrazená z Globusu, prostě co vám chutná. Zajímavé je to čistě s pórkem... Mezitím oberete zbytky masa, vložíte do vařícího odvaru, případně dosolíte a přidáte muškátový oříšek/květ a nakonec přihodíte nudle a to tak, že dost. A uvaříte 1-3 minuty podle typu nudlí a ještě pak necháte asi 3-5 minut ležet, aby se zbytek odvaru úplně vsákl do těch nudlí. Chce to cvik, kolik čeho, já jsem měl hlad, takže na fotce to ještě úplně není vcucnuté... Vzhled je zvláštní, chuť výtečná...