Přední maso (asi kilo), může být i klihovaté, tučnější...nakrájím na kostky asi 2-3 cm. Do hliněného pekáčku nasáklého vodou (římský hrnec se tomu říká) nasypu lžíci celého černého pepře (silnější nátury si jej částečně podrtí), paličku česneku (neloupu, jenom rozeberu na stroužky), na to dám osolené maso a zaleju chianti, aby bylo akorát potopené. A dám asi na 120°C do trouby a nechám v klidu dělat. Hodiny, až je to měkké a šťáva je hustá. Slupky obvykle zůstanou dole, to jen když se člověk nemůže dojíst té šťávy, tak si je musí vybírat.
Tenhle vynikající nepracný recept prý pochází od italských kameníků, kteří pracovali na katedrálách a měli tam pec na ohřev kamenických dlát pro broušení a kalení. Všechno smíchali, ráno strčili na kraj pece a odpoledne jedli...
Žádné komentáře:
Okomentovat