Prohledat tento blog

1. června 2020

Rajská vejce

     Dvě středně velká rajčata překrojím, trochu posolím a posypu trochou cukru (zkuste třtinový nebo dokonce muscovado) a nechám chvíli odležet.
     Na olivový olej dám ta rajčata cukrovou stranou a začnu pomalu opékat, vedle nasypu drobně krájenou střední cibuli. A dělám to a propichuju rajčata a pak je otočím a dál opékám a propichuju a ta cukrovoslaná rajčatová šťáva dusí i cibulku... a když je to asi po čtvrt hodině opečené, odsunu rajčata stranou a klepnu tam vejce a dále dělám, trochu odhrnuju bílek, aby se to nepřipálilo.... A nakonec to posypu sekanou petrželkou. Vynikající. A myslím,že to pochází z francouzské kuchařky paní Lavalové; to je poklad, řeknu vám... 

Žádné komentáře:

Okomentovat