Prohledat tento blog
30. května 2020
Alsaský kotlík
Kdysi jsme se vraceli z Lyonu a někde u Vogéz pod Colmarem jsme dostali hlad a zastavili se v motorestu, kde nabízeli "pot-au-feu". Já tahle jídla miluju a bylo to vynikající a tak jsem to doma zkoušel, až se to, myslím, podobá originálu. Ráno se nakrájí na kostky asi 2 cm a pak se na pánvi zprudka opeče asi 30 dkg předního hovězího (krk je vyníkající, ale klidně i kližka), 30 dkg vepřového (dávám krkovici) a nepříliš tučná klobása na kolečka. Hází se to do rendlíku, pak se přidá asi půl kg na větší kostky nakrájených brambor a asi 20 dkg na hrubá kolečka nakrájené mrkve, bobkový list, tymián a rozmarýn (toho jen trochu), sůl, pánev se od výpeku vypláchne a vyvaří asi půllitrem mizerného bílého vína (hlavně, aby nebylo sladké...), kterým se to v tom hrnci zalije, přiklopí a dá na řadu hodin na 90 stupňů do trouby... Manažer přijde z pole role a má hotovou večeři.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat