Krůtí stehno očistíme. Teď trik: pod kůži nacpeme cibuli na
plátky a dobrou uzenou slaninu tak, aby to tvořilo "izolaci" mezi
masem a kůží; ve finále bude kůže křupavá a maso šťavnaté.
Zbytek slaniny
krájené na kostky opečeme v kastrolu, přidáme hrubě krájenou cibuli, výpek uvolníme tím, že ho podlijeme bílým vínem, přidáme trochu česneku, celý pepř,
nové koření, bobkový list, jalovec, vložíme nohu, osolíme a dáme pomalu a
dlouho péct asi při 170°C, podléváme vývarem a/nebo bílým vínem.
Když je noha skoro
hotová, zvýšíme teplotu, aby se udělala kůrčička. Mezitím uvaříme brambory v
osolené vodě, slijeme, vhodíme kousek másla a sekanou listovou petržel,
promíchneme a servírujeme s nohou.
Žádné komentáře:
Okomentovat