Prohledat tento blog

30. května 2020

Myslivecká noha


     Krůtí stehno očistíme. Teď trik: pod kůži nacpeme cibuli na plátky a dobrou uzenou slaninu tak, aby to tvořilo "izolaci" mezi masem a kůží; ve finále bude kůže křupavá a maso šťavnaté. 
     Zbytek slaniny krájené na kostky opečeme v kastrolu, přidáme hrubě krájenou cibuli, výpek uvolníme tím, že ho podlijeme bílým vínem, přidáme trochu česneku, celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, vložíme nohu, osolíme a dáme pomalu a dlouho péct asi při 170°C, podléváme vývarem a/nebo bílým vínem.
      Když je noha skoro hotová, zvýšíme teplotu, aby se udělala kůrčička. Mezitím uvaříme brambory v osolené vodě, slijeme, vhodíme kousek másla a sekanou listovou petržel, promíchneme a servírujeme s nohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat