Prohledat tento blog

30. května 2020

Portugalská polévka

     Začíná teplo, tak něco lehkého: na 6 rajčat nakrojených do kříže naleju vařící vodu, nechám asi 2 minuty potopené a pak sliju a zaleju studenou vodou (blanšíruji). Po chvíli jdou krásně oloupat. Asi 4 menší brambory také oloupu a obojí nakrájím na kostičky.
     Dám asi do litru vařicí vody,  osolím a dost opepřím a nechám pod pokličkou asi hodinu táhnout.
     Mezitím si na pánvičce osmahnu tenké plátky cibule na olivovém oleji do zlatohněda a ke konci té hodiny vaření přihodím a ještě nechám provářet asi 10 minut. A nechám to odležet, ideální několik hodin, aby se chutě spojily.
   
     Polévku ohřeju, naservíruju a přidám na pánvi na olivovém oleji osmahnuté kostky chleba, ke kterým na konci přihodím sekaný česnek a jen rychle orestuju.

Žádné komentáře:

Okomentovat