Prohledat tento blog

30. května 2020

Ryba s olivami a rajčaty

     Pstruha nebo sivena pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Pak jej osolíme, vyplníme bylinkami (rozmarýn je výrazný, takže jen trochu, jinak listovou petržel, šalvěj, tymián,…) a dáme do pekáčku na olivový olej. Přidáme keříková rajčátka (žlutá nebo červená, s výraznější chutí) a dáme péct asi na 20-25 minut na 180°C.
     Uvaříme brambory na půlměsíčky ve více osolené vodě. Když jsou hotové, slijeme je, na pánvi rozehřejeme olivový olej a vhodíme brambory do něj a opečeme asi 3-4 minuty. Pak přidáme plamen, přihodíme na kousky krájené černé olivy, rychle orestujeme a vlijeme asi 1 dcl výrazného bílého vína; vyvaříme a brambory s olivami vhodíme  do pekáčku a ještě cca 3 minuty spolu doděláme; je to věc načasování, aby to vyšlo.


Žádné komentáře:

Okomentovat