Asi 25 dkg oloupaných žampionů nasekaných na kousky rozdělím na 2/3 a 1/3. Na másle zpěním drobně pokrájenou cibuli, přisypu větší část žampionů, osolím, opepřím, okmínuji a chvíli dusím. Přidám 2/3 kelímku kysané smetany a chvilku provářím, klidně to nechte i zdrcnout, nevadí to.
Filé candáta osolím, omoučím a na pánvi opékám na straně s kůží, asi 2-3 minuty, pak otočím a ještě minutku dodělám.
Na horký talíř dám porci smetanovo-houbové míšeniny a na to grilovanou rybu a do tepla.
Do výpeku hodím trochu másla a zbytek žampionů, zprudka opékám a když začnou zlátnout, posypu s nimi rybu. Do výpeku přidám zbytek kysané smetany s trochou bílého vína a vody, odvařím to; zbyde jen lžíce šťávy, kterou žampiony na rybě poleju...
Žádné komentáře:
Okomentovat