Prohledat tento blog

30. května 2020

Kuskusový salát

     Kus červené a žluté papriky, modrou cibuli (asi půlka) a oloupaný řapíkatý celer(stonek) nakrájet na malé kostičky a na olivovém oleji opéct, pak lžíci vinného octa a podusit do měkka.
     Pak přisypat asi 200 ml kuskusu, promíchat, osolit, půl lžičky mletého koriandru, hrudka másla, lžíce Harrisy (nebo rajčat a chilli dle chuti), nasekané olivy (asi 100 gr), promíchat a zalít vývarem (asi 1,5 objemu kuskusu) a asi dvě minuty nechat odležet a potom pomalu promíchat.  
     Zalít směsí ušlehaného olivového oleje  a citronové šťávy, promíchat s nasekanou petrželkou a případně dát do ledničky asi na dvě hodiny vychladit. Lze to ovšem jíst i teplé a ihned...
   
     A dobrý rýnský ryzlink..

Žádné komentáře:

Okomentovat