Prohledat tento blog

30. května 2020

Květák poněkud jinak

     Kus květáku (podle potřebného množství k nasycení) rozkrájím na větší kusy a v osolené vodě vařím asi 10 minut - musí to být naměklé, nesmí se to rozpadat. Vyndám a poleju studenou vodou, aby se var zastavil.
    Na pánvi na olivovém oleji mezitím opeču na kostičky nakrájenou libovější slaninu (klidně i trochu víc),  větší cibuli nakrájenou na tenčí kolečka a když zlátne, ještě dva stroužky nasekané nadrobno.
    Do téhle směsi vhodím kusy květáku a dále opékám, pak přihodím velké rajče nakrájené na kostky (gurmeti si ho blanšírují a oloupou) a stále míchám, dokud nezačne květák chytat barvu a pak přihodím lžičku sušeného oregana. Osolím, opepřím a podávám....s ryzlinkem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat