Prohledat tento blog

29. května 2020

Domácí přístroj

     Ve Španělsku jsme objevili krásnou mašinku, kterou lze používat i doma. Je to elektrický stolní gril. Vůbec jsem netušil, že podobný produkt existuje, ale když jsme se rozhodli něco podobného si pořídit, zjistil jsem, že k dispozici jsou desítky různých produktů a různých provedení a vybrat si nějaký je zase o záchvatu konfliktní neurózy. Nakonec to skončilo u španělského terakotového Jata.

     Plátky krkovice naklepu na tenko a ještě rozřežu na menší, dám do misky, použiju nějaké grilovací koření (Darka-shop nebo Koření od Antonína) a přidám trochu černého piva a oleje a nechám aspoň dvě hodiny ležet.
     Mrkev, petržel, celer bulvu i řapíky nakrájím na tvar podobný bramborovým hranolkům a buď poliju olivovým olejem a posypu tymiánem a hodím v pekáčku do trouby asi na půl hodiny, pak osolím, nebo dám podobně upravené rovnou na tenhle gril, pak shrnu ke kraji a na středu ugriluju plátky krkovice. Se salátem je to paráda. A pokud si před tím uděláte trochu bylinkového másla... 




Žádné komentáře:

Okomentovat