Prohledat tento blog

24. května 2020

Baskické fazole

     Kdysi dávno tady vyšla kuchařka paní Lavalové,  malá rozměrem, ale obrovská obsahem. Ani jeden recept nezklamal. Tenhle je taky odtud a sem patří, protože v této variantě je to jídlo do půl hodiny.
   
     Do hrnce dát na kostky krájenou uzenou slaninu, přidal olivový olej a pomalu tánout. Mezitím asi 5 středních rajčat blanšírovat, oloupat a nakrájet na hrubší kousky.
     K už vyškvařené slanině přidat dvě cibule a začít smažit do světle žluté, pak přidat nakrájených a posekaných několik stroužků česneku, prodělat a přidat i rajčata. Dusit asi 10 minut, až to zhoustne, opepřit a osolit.
     Do té omáčky pak vhodit sáček mrazených fazolových lusků (z čestvých je to mnohem lepší, ale zase to trvá o hodinu déle a musí se trochu i podlévat... :-) a dalších deset minut prohřívat.
     

Žádné komentáře:

Okomentovat