Prohledat tento blog

30. května 2020

Kotlík s kysaným zelím

     Postupně se opeče ma kostičky nakrájená uzená slanina, na hrubá kolečka nakrájená klobása a nahrubo nakrájená velká cibule. Mělo by to vytvořit vrstvu po celém dnu rendlíku.
    Přidávám 5-10 jalovců (množství podle chuti a taky podle chuti celých či rozdrcených), 10 celých pepřů. 
     Další vrstvu udělám z brambor nakrájených na hrubší kostky (ty vrstvy by měly mít tloušťku tak centimetr až dva). Osolím je a trochu okmínuju drceným kmínem.
     Pak přidám vrstvu propláchnutého nadrobno nakrájeného kysaného zelí a další vrstvu na kostky nakrájeného oloupaného kyselého jablka a opět vrstvu kysaného zelí.
     Tohle všechno podleju přiměřenou trochou hovězího vývaru, m,ohu pro chuť přidat trochu bílého vína a pod poklicí pomalu dusím. Minimálně 45 minut, potom
   
     PROTŘEPAT, NEMÍCHAT...

     a zkusit. Kriterium jsou brambory - nebudou nikdy rozpadací, ale musí být měkké. A když už jsou, tak přidám smetan u na šlehání, zamíchám a dávám na stůl.

Žádné komentáře:

Okomentovat