Prohledat tento blog

30. května 2020

Somersetské nadívání

     Ten podivný termín jsem poprvé viděl jako překlad "Chalupářské nadívání" z anglického "Cottage Pie". No, nevím...

     Recept je v principu podobný, z kraje Somerset, kde se pěstují jablka a dělá cider.
     Pro dva lidi asi 30 dkg chlazené tresky nakrájím na kostičky, 20 dkg očištěných žampionů také na kostičky a dám do nižšího kastrůlku, postříkám olejem, zaleju cidrem (asi deci, aby to bylo poněkud zakryté) a pod pokličkou asi 25 minut peču ve vyhřáté troubě.
     Mezitím si z brambor udělám tužší kaši, do které vmíchám trochu čedaru. Upečenou rybu vyndám, šťávu sleju a do toho kastrůlku na stěny namažu (spooning...) kaši, do středu dám zpátky rybu s žampiony, posypu strouhaným čedarem a nakrájenými výraznějšími rajčátky a dám na chvíli do rozpálené trouby a pak přepnu na gril - cílem je opéct kaši na boku a současně i sýr a rajčátka ugrilovat.
     V pánvičce udělám z trošky mouky jíšku a zaleju ji vychladlou šťávou z ryby a provařím. Jde také umíchat máslo s hladkou moukou a tuhle "francouzskou kuličku" pak v horké šťávě rozpustit. V každém případě servírují porce opečené kaše s rybou a tou šťávou polévám...

Žádné komentáře:

Okomentovat