Prohledat tento blog

28. května 2020

Pečené čekanky

    Bílou čekanku (frisé, stačí jeden větší puk pro dva lidi) a červenou (radicchii, stačí menší hlavička) očistím a nakrájím na čtvrtky (bílou podélně...). Do zapékací misky dám olivový olej, trochu citronové šťávy, vytřu ji tím, položím frisé do středu a do rohů radicchio, na posolenou bílou čekanku nakladu krájené zelené olivy a v oleji naložená krájená sušená rajčata, střed posypu směsí strouhanky, trošky tymiánu a parmezánu (nebo Gran Moravia, ten je výraznější...), posolené čtvrtky Radicchie zasypu tím sýrem přímo a strčím do horké trouby. Asi po 20-30 minutách (posyp je zlatý, ne černý...), je to hotové. Před servírováním sypu sekanou bazalkou.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat