Prohledat tento blog

30. května 2020

Lovecké zvíře z Asturie

     Na Madeiře jsem jedl králíka "Hunter-style" a moc mi to chutnalo, tak jsem začal shánět recept a pak jsem jej dostal od Gerardovy maminky jako loveckého králíka z Asturie. Protože to jde udělat třeba i z kuřete nebo krůty, je to pro mne prostě lovecké zvíře.

     Kousky masa na směsi másla a olivového oleje opražíme dohněda a vhodíme do pekáče. Do výpeku přidáme olivový olej, cibuli na větší kousky, trochu později krájený česnek a  a osmahneme do zlatova; přidáme k masu. Pánev vypláchneme asi půllitrem světlého piva (ale jde také bílé víno) a vlijeme do pekáče. Teprve teď to osolíme, přidáme tymián, bobkový list, uzenou papriku a necháme zavřené v troubě táhnout při 140°c asi dvě hodiny, až je všechno měkké.
     Přidáme trochu výraznějších malých rajčat na kousky a ještě necháme prodělat. Šťáva má být hustá, aby se to dalo podávat s bílým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat