Prohledat tento blog

28. května 2020

Plněné žampiony

     Klasické jsou žampiony Portobello, tohle je jiná varianta - podle mne lepší - a může sloužit jako příloha k masům či jako samostatné jídlo.
     Menší masitější klasické žampiony (2-3 na osobu) oloupu, vyříznu nožičku, abych neprosekl klobouk, do každé jamky dám něco málo dobré sojové omáčky, tak půl kávové lžičky.  Mám-li čas a náladu, rozsekám nožičky na drobno, hodím na máslo a když jsou měkké, přidám hrubě nastrouhanou Nivu nebo podobný typ sýra a udělám směs, kterou lžičkuju do kloboučků (i s kopečkem). Když spěchám, místo téhle směsi tam přímo sypu jen strouhanou Nivu. Pak to pokryju dobrou anglickoou slaninou nebo schwarzwaldskou šunkou a strčím v pekáčku na chvíli do rozpálené trouby, asi 10 minut dělám a případně ještě nakonec případně zapnu gril; pokud to byla tučnější slanina, tak aby se vypekla.   


Žádné komentáře:

Okomentovat