Prohledat tento blog

23. května 2020

Pepřová panenka

     Nejprve omáčku: máslo rozehřát, vhodit lžíci celého nebo hrubě drceného pepře (černého, zeleného, barevného, ... ale mně to chutná nejvíc s černým, asi proto, že je vidět...), moment promíchat, pak mouku a udělat světlou jíšku. Zalít asi 200 ml kuřecím vývarem, provařit a zjemnit 100-200 ml smetany. Nalít do zapékací misky.

     Vepřová panenka se nakrájí asi na dvoucentimetrové plátky, naklepe prsty, osolí a zprudka do hněda opeče na másle. Pak se zabalí do plátků jamonu,  schwarzwaldské šunky, pršutu nebo něčeho podobného voňavého a vloží se do omáčky.
   Asi po půl hodině pečení v horké troubě je to hotové a lze servírovat; ideální je nok.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat