Z několika stroužků česneku, olivového oleje, soli a lístků čerstvého tymiánu udělám pastu. Dělkám to ze čtvrtek kuřete, které očistím, odřežu zbytečnou kůži a masitou část natřu tou pastou.
Do pekáčku skládám:
- na velké kusy nakrájený balík trikolora papriky
- cibuli či dvě na měsíčky
- černé olivy
- chorrizo (ostřejší) pokrájené na silnější plátky
Zastříknu trochou vinného octa, položím kusy kuřete, poházím půlenými malými rajčátky a přidám ještě snítku nebo dvě tymiánu. Do trouby 180°C a nechat asi 45 minut, pak případně otevřít a dodělat přikryté. Pustí to dost šťávy, takže netřeba podlévat. Paprika musí být měkká a kuře vypečené...
S rýží to je vynikající, ale třeba jde i kuskus nebo pečivo...
Žádné komentáře:
Okomentovat