Prohledat tento blog

24. května 2020

Španělský pekáček

je vynikající, nepříliš pracné jídlo. Originál recept je třeba na BBCFood.

     Z několika stroužků česneku, olivového oleje, soli a lístků čerstvého tymiánu udělám pastu. Dělkám to ze čtvrtek kuřete, které očistím, odřežu zbytečnou kůži a masitou část natřu tou pastou.
     Do pekáčku skládám:

  • na velké kusy nakrájený balík trikolora papriky
  • cibuli či dvě na měsíčky
  • černé olivy
  • chorrizo (ostřejší) pokrájené na silnější plátky



     Zastříknu trochou vinného octa, položím kusy kuřete, poházím půlenými malými rajčátky a přidám ještě snítku nebo dvě tymiánu. Do trouby 180°C a nechat asi 45 minut, pak případně otevřít a dodělat přikryté. Pustí to dost šťávy, takže netřeba podlévat.  Paprika musí být měkká a kuře vypečené...

     S rýží to je vynikající, ale třeba jde i kuskus nebo pečivo...

Žádné komentáře:

Okomentovat